Al ruim 15 jaar heb ik de leukste discussies met mensen binnen de opleiding. Discussies gaan over gisteren, over vandaag en over morgen. Gezonde discussies, waarin we het zeker niet altijd met elkaar eens zijn. Ik ken mijzelf en ben uitgesproken. Dat maakt soms wat los en zet echt ook wel aan tot verhitte discussies. De presentaties die tijdens de huidige opleiding worden gegeven door de deelnemers zelf gaan over de toekomst. Afgelopen maand werd er gesproken over de “vliegende auto’s”, die in 2020 tijdens de Olympische Spelen voor het eerst echt zullen gaan vliegen als taxi’s voor de deelnemers. Het wordt een test, maar 2020 is al verdraaid dichtbij. Komende les gaan we het hebben over de toekomst van elektrisch rijden. Ik ben heel benieuwd wat we daar over te horen krijgen. Juist ook omdat twee jongens dit gaan presenteren, die vanuit mijn beleving, helemaal niet zo op de toekomst gericht zijn! Toch gaan ook zij er volle bak voor en ben ik benieuwd naar hun mening.

De discussies die we voeren zijn mooi om te doen en leiden ook ergens toe. Soms wordt er ook wel geroepen, dat discussiëren op de eigen werkplek en over het eigen bedrijf, met elkaar, te weinig gebeurt. Dat kan ik natuurlijk niet beoordelen, maar in hoeverre doen wij dat eigenlijk. In hoeverre laten wij als ondernemers binnen de branche het toe, dat de medewerkers met ons mee denken? Ik hoor het niet echt veel, als ik eerlijk ben. Zelf probeer ik het steeds meer te doen en het werkt wel lekker hoor. Samen gaat echt veel lekkerder dan alleen en ik weet als geen ander dat “alleen” veelal wordt geassocieerd met “sneller en beter”. Misschien vandaag, maar geldt dat ook voor morgen?

Morgen zien we wel weer verder……… discussiëren we dan weer door!

Groetjes,

Kees