Mede dankzij de docenten is Sentir Opleidingen dé opleider in de tank- autowas- en truckwasbranche. Het is tijd om iets meer te vertellen over deze motiverende en inspirerende docenten. Algemeen directeur Kees Yzebaart gaat als eerste langs bij docent Frank Bijl.

Na het Grafisch Lyceum heeft Frank Bijl verschillende multimedia bedrijven opgezet en uitgebouwd in Nederland en Parijs. De laatste 20 jaar geeft hij trainingen door heel Nederland en in de provincie Antwerpen. Sinds 2010 is Frank Bijl met veel plezier als gastdocent verbonden aan Sentir Opleidingen. Frank neemt de lesdag “Timemanagement” voor zijn rekening. Wat maakt dat hij uitkijkt naar deze lesdagen? Frank Bijl: “Ik vind het mooi om te zien hoe deze deelnemers hard werken om verder te komen in hun werk. Ik vraag tijdens de opleiding veel van ze en nee, dat gaat niet altijd vanzelf hoor!

Als docent is het altijd een uitdaging om interactie met de deelnemers te krijgen. Frank Bijl herkent vooral zichzelf in de deelnemers en hij vervolgt: “Alles wat ik geleerd heb is uit de praktijk en veel, heel veel zelfstudie. Ik hou ervan dat mijn cursisten kritisch zijn t.o.v. wat ze aangeboden krijgen. Hoe meer vragen hoe beter. Ik blijf ze uitdagen om de vertaalslag te maken naar hun praktijk. Het is echt leuk om “kwartjes” te zien vallen. “Dit kan ik morgen direct toepassen! “Hier heb ik echt wat aan!”. ”

Voor alle deelnemers heeft Frank Bijl ook nog een tip: “Wees altijd meer een speler dan een speelbal.”